Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΤΕΛΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Όλοι ξέρουμε τί είναι οι Τράπεζες. Πρόκειται ως γνωστόν, για τα πασίγνωστα φιλανθρωπικά ιδρύματα που υπάρχουν σ΄όλόκληρο τον κόσμο, τις δυτικές αλλά και τις ανατολικές χώρες, τις πλούσιες αλλά και τις φτωχές. Η ιστορία τους αρχίζει πολύ πριν από δυό χιλιάδες χρό- ναι, ακριβώς δεν μπορώ να πώ πότε. Πάντως, στην Καινή Διαθήκη αναφέρονται τραπεζίτες που έδιναν τόκο στα χρήματα που τους έδινες, εφ΄όσον λοιπόν υπήρχαν τραπεζίτες, θα πρέπει να υπήρχαν και Τράπεζες. ( Φυσικά αυτές οι Τράπεζες ήσαν ιδιωτικές, κάτι σαν τους σημερινούς τοκογλύφους, αν και δεν πιστεύω ότι θα τοκίζανε χρήματα με τους τόκους των σημερινών τοκογλύφων, πάντως όχι τόσο μικρούς όσο βάζουν οι επίσημες Τράπεζες των ημερών μας ).
Είπαμε πιό πάνω ότι οι Τράπεζες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, και φυσικά δεν το πιστέψατε. Κάνατε όμως λάθος, είναι όντως φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οι διοικητές τους, οι διευθυντές τους και γενικά οι ιδιοκτήτες τους, είναι βεβαίως άνθρωποι, και μάλιστα υψηλής στάθμης. Και όλοι αυτοί, κερδίζουν χρήματα, πολλά χρήματα από τις Τράπεζές τους, και επειδή όπως είπαμε, είναι κι αυτοί άνθρωποι, τα χρήματα που παίρνουν είναι προσφορές φιλανθρωπικές. Το καταλάβατε τώρα.
Μέσα στις Τράπεζες υπάρχουν χρήματα, πολλά χρήματα, που τα βάζουν μέσα σε χρηματοκιβώτια για να μην μπορούν να τα κλέψουν κάποιοι ασυνείδητοι κλέφτες. Τα χρηματοκιβώτια αυτά είναι μεγάλα κουτιά μεταλλικά, και ασήκωτα απ΄το πολύ βάρος τους, και οι πόρτες τους ανοίγουν μόνο με κωδικούς αριθμούς που αν δεν τους ξέρεις, δεν πρόκειται να τις ανοίξεις ούτε σε δέκα χιλιάδες χρόνια. Αλλά εκτός από τα πολλά λεφτά που είναι φυλαγμένα στα χρηματοκιβώτια, υπάρχουν και αρκετά χρήματα στα διάφορα γκισέ, με τα οποία
εξυπηρετούνται οι πελάτες τους στις συναλλαγές που έχουν με την Τράπεζα. Και όταν αποφασίσουμε να κλέψουμε χρήματα από Τράπεζα, αυτά τα « χύμα » χρήματα εννοούμε.
Επειδή τον τελευταίο καιρό, γίνονται τακτικά ληστείες σε Τράπεζες, τόσο των μεγάλων, όσο και των μικρών πόλεων, έκρινα χρήσιμο και επίκαιρο, να σας δώσω μιά σειρά από οδηγίες, ένα καλοστημένο σχέδιο, με το οποίο θα μπορέσετε ακωλύτως και χωρίς κανέναν κίνδυνο να συλληφθείτε, να ληστέψετε και σεις μιά Τράπεζα. Θα ρωτήσετε : Μα γιατί να ληστέψουμε μιά Τράπεζα στα καλά καθούμενα, είναι απολύτως αναγκαίο αυτό το πράγμα ; Μάλιστα, είναι απόλυτα σωστό από κάθε άποψη, να μπήτε και σεις στον κατάλογο αυτών που έχουν ληστέψει Τράπεζα, θα είστε εκτός μόδας αν παραλείψετε να το κάνετε αυτό. Και χώρια που θα σας προσπορίσει και κάποια χρήματα που τα κάμνετε ότι θέλετε, δίνετε σε φιλανθρωπικά σωματεία, σε φτωχούς, τα παίζετε στη ρουλέττα, τα ξοδεύετε στις γυναίκες ή σε γλέντια, και τέλος πάντων, δικά σας θα είναι, ότι θέλετε τα κάνετε.
Λοιπόν, αρχίζουμε τον σχεδιασμό χωρίς καμμιά καθυστέρηση, όπως έλεγαν οι άρχαίοι ημών σοφοί πρόγονοι, « χρόνου φείδου ». Το πρώτο πράγμα που θα προγραμματίσουμε, είναι ποιά Τράπεζα θα « χτυπήσουμε » κατά το κοινώς λεγόμενο. Είναι προτιμώτερο να « μπούμε » σε ένα συνοικιακό υποκατάστημα, είναι τελείως απίθανο να έχει εκεί φρουρό, εδώ δεν έχουν τα κεντρικά, θα έχουν τα μικρά και απόκεντρα ; Αλλά και μιά ματιά που θα ρίξετε περνώντας μιά μέρα - πριν ένα δίμηνο για να μην σας θυμούνται - είναι αρκετή για να βεβαιωθείται. Πάει, τη διαλέξαμε την Τράπεζα, πάμε παρακάτω.
Η ώρα της « εισβολής ». Προτιμώτερες είναι οι πρωϊνές ώρες, μόλις έχει ανοίξει το υποκατάστημα, δεν έχουν καλά καλά στρογγυλοκαθήσει στα καθίσματά τους ο υπάλληλοι και έτσι θα τους πιάσουμε « κρύους » και θα τους αιφνιδιάσουμε. Φυσικά, όχι πριν ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και βγάλουν τα « πρόχειρα » χρήματα που αναφέραμε. Πότε τα βγάζουν αυτά ; Περίπου ένα τέταρτο της ώρας ή και λιγότερο μετά το άνοιγμα του υποκαταστήματος, για να τα έχουν πρόχειρα μόλις εμφανιστεί ο πρώτος πελάτης, δεν μπορούν να τον αφήσουν να περιμένει να τα βγάλουν εκείνη τη στιγμή απ΄ το χρηματοκιβώτιο, είναι διαδικασία χρονοβόρα. Εχουμε ξεμπερδέψει και μ΄αυτή την λεπτομέρεια.
Επειδή στις Τράπεζες χρησιμοποιούνται βιντεοκάμερες που ελέγχουν τα πηγαινέλα των πελατών στους εσωτερικούς χώρους, φρόνιμο είναι να μεταμφιεστούμε πριν ξεκινήσουμε την επιχείρηση. Ένα πυκνό και μεγάλο μουστάκι είναι το πρώτο « καμουφλάζ » που θα χρησιμοποιήσουμε. Το μουστάκι αλλοιώνει σημαντικά την φυσιογνωμία του ανθρώπου. Μιά ξανθιά περρούκα είναι επίσης απαραίτητη. Τόσο το μουστάκι όσο και την περρούκα θα σας την προμηθεύσει η γυναίκα σας - ξέχασα πως πρέπει να έχετε και τη γυναίκα σας για συνεργό - για να μην εμφανισθείτε στο μαγαζί ο ίδιος σας και έτσι βρεθεί μιά άκρη του νήματος, πρέπει να πάρουμε με προσοχή όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Επίσης - το είχα ξεχάσει, αλλά το βρίσκω χρήσιμο κι αυτό - ένα μικρό υπογένειο ή μιά γενειάδα, σαν κι αυτές που συνηθίζονται τώρα. Και τέλος, ένα ζευγάρι σκούρα γυαλιά, όχι μαύρα, απλώς « φυμέ », τα μαύρα προϊδεάζουν για κάποιον « εισβολέα ». Όλα αυτά τα εξαρτήματα της μεταμφίεσης, θα φροντίσουμε αργότερα, όταν επιστρέψουμε στη βάση μας, να τα εξαφανίσουμε από προσώπου γής.
Ο Τραπεζοληστής πρέπει να είναι οπλισμένος, με ποιόν άλλο τρόπο θα τρομοκρατήσει τον ταμία ; Και θα είναι οπλισμένος με πιστόλι ή περίστροφο. Συνιστώ ένα πιστόλι που ή θα είναι ακίνδυνο -ας πούμε το πολύ ένα αεροβόλο - ή ένα ψεύτικο από αυτά που μοιάζουν με αληθινά. Ποιός θα σας προμηθεύσει αυτό το « όπλο » ; Η συνεργός σας, η γυναίκα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αληθινό όπλο, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει σφαίρες, έτσι ώστε αν σας πιάσουν - πράγμα εντελώς απίθανο - θα κατηγορηθείτε μεν για ένοπλη ληστεία, αλλά οι δικαστές θα ξέρουν ότι δεν είχατε την δυνατότητα να πυροβολήσετε στ΄αλήθεια. Τελειώσαμε και με το όπλο.
Τι μένει τώρα ; Η εκτέλεση της ληστείας, αφού πρωτύτερα εξασφαλίσουμε και την οδό διαφυγής. Το καλό σχέδιο εγγυάται και την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, ας μην ξεχνάμε ότι ο Ναπολέοντας οργάνωνε με μεγάλη επιμέλεια το σχέδιο της μάχης τη προηγούμενη μέρα, αν έπρόκειτο να ληστέψει Τράπεζα, την ίδια επιμέλεια θα έδειχνε και στον τομέα αυτό.
Θα προετοιμαστείτε λοιπόν σαν να πρόκειται να λάβετε μέρος στη μάχη του Αούστερλιτς.
Το μέσον με το οποίο θα αποχωρήσουμε από το χώρο. Αυτό εξαρτάται από τον χώρο όπου βρίσκεται η Τράπεζα, και από το κατά πόσον υπάρχει εκεί αρκετή κυκλοφορία πεζών. Αν ο κόσμος είναι λιγοστός και το μέρος δεν είναι πολυσύχναστο, απαραίτητη είναι μιά μοτοσυκλέττα, μικρού όμως κυβισμού, οι μεγάλου κυβισμού χτυπούν στο μάτι, και εξ άλλου, και οι μικρού κυβισμού μπορούν να αναπτύξουν την ταχύτητα που θέλουμε. Μιά μηχανή των εκατόν εικοσιπέντε κυβικών νομίζω ότι είναι ότι το καλύτερο, αν και θα μπορούσαμε να έχουμε μιά ογδοντάρα. Εκλεισε κι αυτό το κεφάλαιο.
Σχεδιασμός της « εισβολής » τώρα. Μπαίνουμε ψυχροί και ατάραχοι στο υποκατάστημα, και προχωρούμε σε ένα από τα γκισέ. Εκεί θα κάθεται ένας ή μία υπάλληλος, προτιμώτερο να πάμε σε γκισέ που δεν έχει πελάτη, για να μην περιμένουμε στην - υποτιθέμενη - ουρά. Λέμε χαμηλόφωνα και πολύ φυσικά : « Γεμίστε μου αυτή την τσάντα, ληστεία ! ». Θα μας την γεμίσει και μάλιστα γρήγορα, μήπως και εκνευριστούμε και κάνουμε κάτι απευκταίο. Παίρνουμε την τσάντα, προχωρούμε ήρεμα και χωρίς βιασύνη προς την πόρτα, ανεβαίνουμε χωρίς χρονοτριβή στη μηχανή μας, και αναπτύσσοντας αμέσως μεγάλη ταχύτητα, εξαφανιζόμαστε μακρυά από την περιοχή. Αυτό είναι το όλο σχέδιο, και δεν μένει παρά να το βάλουμε σε εφαρμογή. Και προπαντός, μη φοβηθείτε την κάμερα κλειστού κυκλώματος που έχει εγκαταστήσει η Τράπεζα και βιντεοσκοπεί τα συμβαίνοντα στο χώρο της Τράπεζας, με τη μεταμφίεση που έχετε κάνει, καμμιά κάμερα δεν πρόκειται να σας προδώσει. Αλλά και χωρίς μεταμφίεση, οι εικόνες που δίνουν αυτές οι κάμερες είναι τόσο θολές, ώστε να θεωρούνται αναξιόπιστες.
Έχετε πεισθεί για την επιτυχία του σχεδίου που έχουμε καταστρώσει ; Εχετε το θάρρος που χρειάζεται για να εκτελέσετε αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο ; Αν ναι, τότε βάλτε μπρος την όλη διαδικασία. Μελετήστε καλά το πρόγραμμα, ετοιμαστείτε ψυχολογικά, πάρτε θάρρος από το γεγονός ότι οι Τραπεζοληστές δεν πιάνονται σχεδόν ποτέ, ακόμα και χωρίς να έχουν καταστρώσει ένα τέτοιο σχέδιο. Και αφού τα κάνετε όλα αυτά, ξεκινήστε για να πραγματοποιήσετε αυτό που σας έχω σχεδιάσει.
Πέραν όμως απ΄ αυτήν την απλή επιχείρηση, που είναι πολύ εύκολη και την πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινώς πολλοί, υπάρχει και κάτι άλλο, μιά μεγάλη « δουλειά » που δεν την αποτολμούν καθόλου. Πρόκειται για διάρρηξη υπόγειων μεγάλης κεντρικής Τράπεζας, όπου υπάρχουν μεγάλα χρηματοκιβώτια με δισεκατομμύρια δραχμές. Ένα σχέδιο που δεν έχει καμμιά ομοιότητα με το προηγούμενο, και που θα κάνει πάταγο όταν και αν πραγματοποιηθεί. Θα κάνουμε μιά προσπάθεια να δούμε αν είναι πραγματοποιήσιμο ένα τέτοιο σχέδιο.
Πριν απ΄ όλα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ελάχιστες τέτοιες ληστείες έχουν γίνει σε παγκόσμια κλίμακα, το πράγμα φαίνεται να είναι πάρα πολύ δύσκολο να σχεδιαστεί, και ακόμα πιό δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Εμείς όμως θέλουμε να΄μαστε ανάμεσα στους ελάχιστους, τους πρωτοπορους σε κάθε ζήτημα, και μεταξύ αυτών είναι και τα τέτοια εγχειρήματα. Αλλωστε, εμάς μάς προκαλούν τα δύσκολα, για τα εύκολα δεν έχουμε και τόσο μεγάλη προθυμία, αυτά τα καταφέρνουν όλοι, ο σκοπός είναι να πετύχεις εκεί που οι άλλοι ούτε καν τολμούν.
Η μοναδική τέτοια ληστεία που ξέρω με όλες τις λεπτομέρειές της, είναι η ληστεία της Τράπεζας της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας, που έγινε πριν από είκοσι ή εικοσιπέντε ή και παραπάνω χρόνια. Είχε μείνει ιστορική, όπως ιστορική ήταν και η πασίγνωστη « ληστεία του τραίνου » στην Αγγλία, που είχε γίνει περίπου την ίδια περίοδο. Το ιστορικό της ληστείας της Τράπεζας της Νίκαιας, έχει ως εξής με όσο γίνεται λιγότερα λόγια.
Η ομάδα που έκανε τη ληστεία εκείνη, πρέπει να αποτελούνταν από περίπου εκατό άτομα συνολικά, λίγο περισσότερα ή λιγότερα. Πρέπει επίσης να ήσαν αυτοί οι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, ήταν μιά « διεθνής » σπείρα, που περιελάμβανε ειδικούς για πολλών ειδών εργασίες. Μιά ομάδα ήταν επιφορτισμένη με το να ανοίξει ένα τούννελ, που θα άρχιζε από έναν υπόνομο γύρω στα πενήντα ή εξήντα μέτρα μακρυά από τα υπόγεια της Τράπεζας, με σκοπό να ανοιχτεί διαδρομος κάτω απ΄τη γή, μεχρι τα υπόγεια της Τράπεζας, όπου θα έφταναν οι ειδικοί σε κάποιο τακτό διάστημα - ας πούμε ενός μηνός - έξω απ΄τα υπόγεια της Τράπεζας. Οι ανθρωποι που άνοιξαν το τούννελ, δούλευαν στο διάστημα της ημέρας, όταν η κίνηση και ο θόρυβος από τα τροχοφόρα ήταν σε μεγάλη ένταση, και δεν μπορούσαν να ακουστούν οι θόρυβοι απ΄ το σκάψιμο. Έσκαβαν με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε στις ταινίες αποδράσεων, δηλαδή οι μπροστά ευρισκόμενοι έβγαζαν το χώμα, και οι πίσω απ΄αυτούς το μεταφέρανε πίσω, όπου και το άδειαζαν μάλλον στον υπόνομο. Και αυτό όπως είπαμε, κράτησε περίπου έναν μήνα, συγχωρείστε με αν κάνω λάθος, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε.
Hταν ένα απόγευμα Παρασκευής, όταν το συνεργείο που έσκαβε την σήραγγα, έφτασε έξω από τα υπόγεια της Τράπεζας, όπως αποκαλύφθηκε κατόπιν. Όταν νύχτωσε, άνοιξαν και το τελευταίο λεπτό τοίχωμα που τους χώριζε απ΄ τα υπόγεια, και μπήκαν μέσα. Δεν υπήρχε συναγερμός απ΄την πλευρά εκείνη, ο συναγερμός μπαίνει στις πιθανές εισόδους των Τραπεζών, όχι στους τοίχους των υπογείων. Στον πρώτο χώρο όπου βρέθηκαν τα μέλη της συμμορίας, δεν βρήκαν κανένα. Προχωρώντας με προφυλάξεις, ανακάλυψαν τους δυό φύλακες της Τράπεζας, και με μιά αστραπιαία ενέργεια τους ακινητοποίησαν. Τους έδεσαν και τους άφησαν εκεί όλο το διάστημα που έμειναν στην Τράπεζα, από Παρασκευή βράδυ μέχρι Δευτέρα πρωϊ, πριν ανοίξει η Τράπεζα. Στο διάστημα αυτό, οι ληστές έτρωγαν και έπιναν, και βέβαια έδιναν τροφή και νερό και στους δεμένους φύλακες.
Σάββατο και Κυριακή - μέρες που είναι κλειστές οι Τράπεζες - οι ληστές άδειασαν όλα τα χρηματοκιβώτια και πήραν όλα τα χρήματα που υπήρχαν εκεί. Επί πλέον, άνοιξαν και όλες τις θυρίδες της Τράπεζας, και τις άδειασαν κι αυτές. Και λίγο πριν ξημερώσει η Δευτέρα, δυό ώρες περίπου πριν ανοίξει η Τράπεζα, τα καλά αυτά παιδιά έφυγαν απ΄τον ίδιο δρόμο που είχαν έλθει, μέσα από τη σήραγγα, από εκεί στον υπόνομο, κι από δώ παν΄ κι οι άλλοι, και μην τον είδατε τον Παναή.
Η Τράπεζα δεν ανακοίνωσε ποτέ πόσα χρήματα της κλάπηκαν. Επίσης δεν ξέρουμε τι περιείχαν οι θυρίδες, αυτό ούτως ή άλλως δεν το ξέρει κανένας, εκτός φυσικά απ΄τους κατόχους της κάθε θυρίδας. Ετσι έληξε η ιστορική αυτή ληστεία που πρέπει να απέφερε μιά πολύ μεγάλη λεία, καθώς η Τράπεζα της Νίκαιας έχει στα χρηματοκιβώτιά της πάντα μεγάλα ποσά χρημάτων, δισεκατομμύρια πολλά σε σύγχρονες δραχμές.
Γιά να πούμε και τη μαύρη αλήθεια, μην πιστέψετε ουδέ προς στιγμήν, ότι μπορείτε ποτέ να κάνετε κάτι ανάλογο, έστω και εδώ στην πόλη μας. Μπορείτε να σκάψετε - αν βρήτε τους αρκετούς ανθρώπους που χρειάζονται - από το σκεπασμένο ρέμα μέχρι τα υπόγεια της Τράπεζας της Ελλάδας, εκεί βάζουν όλες οι τοπικές Τράπεζες τα χρήματά τους κάθε μεσημέρι. Αυτό το σκέφτηκα κι εγώ. Από εκεί και ύστερα όμως, όταν με το καλό μπήτε μέσα ένα βράδυ Παρασκευής, θα πρέπει να διαρρήξετε τα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας, πράγμα που απαιτεί την παρουσία ειδικών που δεν βρίσκονται στην Ελλάδα, γι αυτό άλλωστε και η σπείρα της Νίκαιας έγινε αναγκαστικά διεθνής, για να έχει όλους τους ειδικούς που χρειαζόταν. Και που εδώ, στην επαρχία μάλιστα, είναι αδύνατον να τους βρήτε. Και έτσι, αφήστε κατά μέρος αυτή τη σκέψη και ξαναγυρίστε στην πολύ απλή, απλούστατη μορφή ληστείας που αναφέρθηκε πιό πάνω. Και καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου